• De onderwaterwereld is een wereld op zich!

 • Een diversiteit aan onderwaterleven!

 • Onze brevetten zijn internationaal erkend. Uw duikbestemming al geboekt?

 • In Nederlandse wateren ook genoeg te zien!

coronavirus

Update: 4 november 2020

Graag houden we onze leden langs deze weg op de hoogte van de Corona maatregelen en met de name de invloed daarvan op onze vereniging en de onderwatersport.


4 november 2020

Gisteravond is bekend gemaakt dat de maatregelen weer verder worden aangescherpt.
Helaas treft het onze sport dit keer wel.

Zwembaden
Even is er enige onzekerheid geweest of
zwembaden open zouden blijven. Diverse media kondigden gisteravond al de sluiting van o.a. zwembaden aan, echter de Rijksoverheid gaf hier nog geen duidelijkheid over. Hierop hebben wij nog enig geduld betracht met het geven van onze update.
Vanavond kregen we het definitieve bericht van Het Sportbedrijf dat het zwembad 2 weken gesloten blijft.

Trainingen afgelast
Zwembadtrainingen van in ieder geval 7 en 14 november gaan niet door.
Opleidingen worden doorgeschoven naar de momenten waarop het zwembad wel weer open mag.

Volgende update
In de aankomende 2 weken gaat de overheid -of indien eerder nodig, de veiligheidsregio- bepalen of meer maatregelen nodig zijn of dat de zwembaden weer open mogen.
Wij wachten deze update af en komen daarna uiteraard ook weer met een verenigingsupdate.

Staatssteun
De NOB heeft ons laten weten dat het kabinet het steunpakket voor de sport heeft aangepast en heropend. Dit heeft onze aandacht, maar kost even tijd om door te rekenen of wij qua kosten en misgelopen inkomsten hiervoor in aanmerking komen. Dank nogmaals aan de leden die hierover meegedacht hebben! We houden jullie op de hoogte.

Houd moed!
We weten dat het vermoeiende teksten beginnen te worden, maar houd moed!
Wij vragen jullie als leden ook om een beetje op elkaar te letten. App of bel je buddy eens een keer extra. Deel gerust op de Aragosta app dat je die lekkere hamburgers, gehaktballen en drankjes aan de bar mist.
Het is een rot tijd maar we komen hier uit!

Blijf gezond en tot de volgende update!
 


19 oktober 2020

Afgelopen week zijn de maatregelen weer aangescherpt. Een klein lichtpuntje is, dat dit we wel onze onderwatersport mogen blijven uitoefenen.
Wel zijn er wat betere handvaten beschikbaar gesteld door o.a. de NOB, om alle trainingen en opleidingen veilig te houden.

Toen, nu en straks
Hieronder geven we een handig overzicht, zoals deze door de NOB aan ons beschikbaar is gesteld:

19102020 nob toen nu straks

Theorie
Op dit moment worden diverse theorielessen online gegeven. Cursisten krijgen in de opleidings-app een zogenaamde Google meet link waarop ze kunnen klikken.
De instructeur kan vervolgens de cursisten d.m.v. een camera en microfoon les geven. Presentaties kunnen handig worden gedeeld in het scherm.
Het bestuur is trots op de flexibiliteit van onze trainers en cursisten. Wellicht biedt deze manier van lesgeven zelfs perspectief voor de toekomst van het lesgeven.

Zwembad
Onze trainingscommissie heeft besloten om ons, ondanks dat we geen teamsport zijn, wel aan de maximale groepsgrootte van 4 personen te houden, ook buiten de duikopleidingen.
Het zwembad is door drijflijnen opgedeeld in 3 brede banen. In de 1e baan kan tijdens zwembadopleidingen een groepje van maximaal 4 personen (incl. trainer) de les volgen, in de 2e baan kan een groepje van maximaal 4 personen een conditie- of flessentraining volgen en in de 3e baan kan een groepje van maximaal 4 personen vrij snorkelen/zwemmen. Zo kunnen er vanaf dit moment maximaal 12 mensen in het zwembad. De trainingscommissie heeft deze maatregel genomen tot er uitsluitsel van het zwembad c.q. het Sportbedrijf is.

Algemene Leden Vergadering (ALV) a.s. woensdag gaat NIET door!
De algemene leden vergadering stond deze week gepland op 21 oktober. Deze gaat NIET door en wordt verplaatst naar een later moment dit jaar.
Het bestuur kijkt op dit moment naar mogelijkheden om dit online te gaan doen. Hierover later meer.
Wel doet het bestuur langs deze weg nogmaals het dringende beroep aan commissies/teams om z.s.m. een jaarverslag aan te leveren.

Overheidssteun voor sportvereniging (met eigen kantine en/of hoge veld/bad huur)
Wij krijgen regelmatig links en teksten doorgestuurd van meedenkende leden, waarin wij als sportvereniging een beroep kunnen doen op overheidssteun.
Wij zijn erg blij met deze berichten en uiteraard onderzoeken we ook of dit op onze vereniging van toepassing is. Blijf dus vooral deze berichten doorsturen, bij voorkeur op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Liever een keer te veel dan 1 gemist.
Alle steun is welkom. In de volgende update gaan we proberen uit een te zetten wat we uitgezocht hebben en waar eventuele vervolgacties op zijn genomen.

Tot zover onze bestuurs-update.
Blijf gezond!

 


 

28 september 2020

Hier zijn we weer met een Corona update.
Helaas, moeten we eigenlijk zeggen. Er zijn weer veel besmettingen in het land, waarop vanavond de overheid nieuwe maatregelen heeft genomen.
Ook dit heeft weer invloed op onze vereniging. De maatregelen gaan in vanaf morgen, 29 september 2020 om 18.00 uur en blijven vooralsnog geldig voor 3 weken.

Het clubgebouw
Sportkantines, dus ook ons clubgebouw gaat weer dicht.
Alle goede bedoelingen van diverse leden ten spijt. Het clubgebouw was na afgelopen zaterdag al perfect ingericht op alle toen geldende maatregelen.
We keken uit naar weer een gezellig avondje, na de training in het clubgebouw. Helaas mag dit nog niet zo zijn.

Theorielessen
De trainingscommissie buigt zich op dit moment over het vraagstuk of het geven van theorielessen in het clubgebouw wel mogelijk is.
Daarnaast is de vraag of we dit, onder de gegeven omstandigheden, wel moeten willen. Per slot van rekening is eveneens bekend gemaakt dat er buitenshuis met groep van maximaal 4 personen afgesproken mag worden.
Wij realiseren ons dat dit met name nu, voor ons een zeer ongunstige periode is. Vele opleidingen stonden op het punt van beginnen.
Diverse nieuwe leden hebben zich ingeschreven bij onze vereniging voor het volgen van een 1* opleiding, maar ook willen diverse bestaande leden graag door met hun vervolgopleidingen (2*, 3* en specialisaties)
We hopen toch spoedig in deze behoefte te kunnen voorzien. O.a. wordt op dit moment onderzocht of er ook mogelijkheden zijn om online theorielessen te geven. Hierover snel meer van de trainingscommissie.

Zwembad
De trainingen in het zwembad blijven doorgaan. Uiteraard met inachtneming van alle maatregelen.
Weliswaar zijn er tijdens onze trainingen geen hordes publiek of kijkers te verwachten, toch geven we zekerheidshalve nog even aan dat het niet is toegestaan om 'kijkers' mee te brengen naar de training.

Flessen vullen
V.w.b. het flessen vullen gaan we proberen om de eerder genomen 'flesvulmaatregelen' opnieuw te introduceren. Er zal gekeken worden of er een zogenaamde flesvuldag met vaste vuller komt op een doordeweekse avond.
Hierover spoedig meer van onze materiaalbeheerders.Heb je nog (opleidings)materiaal dat ingeleverd moet worden? Overleg met 1 van de instructeurs of materiaalbeheerders.

Ook wij blijven het herhalen:
 - Houd altijd 1,5 meter afstand.
 - Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
 - Nies en hoest in je elleboog.
 - Was vaak je handen met zeep.
 - Ben je verkouden? Blijf dan thuis!
 - Heb je koorts of ben je benauwd of heeft iemand van je huisgenoten dit? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.

Nieuwe update
Wij komen na de volgende persconferentie, of als er eerder nieuws te melden is, terug met een nieuwe update.
Het is niet leuk, het is een stap terug maar het moet!
Wij vertrouwen op jullie begrip en medewerking. Blijf gezond

  


26 juni 2020


Opleidingsdag na 1 juli
Zoals in onze laatste mail aangegeven, zouden wij nog uitsluitsel geven over de duikdag v.w.b. de buitenwaterlessen na 1 juli.
We hebben besloten om ook na 1 juli op de maandagavond in 't Grasbroek te blijven duiken. Deze keus hebben we gemaakt aangezien er op de vrijdag ook door 2 andere verenigingen gedoken wordt en het dus te druk wordt.

Clubgebouw & vullen
Na 1 juli zal ook het clubgebouw weer geopend gaan worden na de duik. Het is dus mogelijk om na de duik je fles te vullen en een hapje en drankje te nuttigen. Vanaf 1 juli mogen sportkantines weer open, mits er voldaan wordt aan bepaalde maatregelen.
Deze maatregelen zijn er voor het vullen van flessen al getroffen. Op korte termijn zal het bar team ook met maatregelen komen voor het clubgebouw en meer specifiek de bar.

Niet in opleiding?
Ben je niet in opleiding, maar heb je wel zin om mee te duiken op de maandagavond, dan ben je natuurlijk van harte welkom!
Stem wel even onderling af met wie je gaat duiken, zodat je altijd een buddy hebt. Er wordt gedoken op de maandagavonden vanaf 19.30 uur bij 't Grasbroek

De trainingscommissie
 


7 juni 2020

De trainingscommissie heeft afgelopen maandag overleg gehad over het opstarten van de buitenwaterlessen.

Vanaf maandag 8 juni worden de buitenwateropleidingen gestart.
I.v.m. de drukte bij de duikstek kiezen wij er voor om deze maand niet op de vrijdagavond te duiken. Er wordt dus op de maandagavonden om 19.30 uur gedoken bij 't Grasbroek.
We gaan gedurende deze maand kijken hoe een en ander zich verder ontwikkeld en zullen eventueel eind deze maand besluiten of we gaan wisselen van opleidingsdag.

Waar we de cursist op willen attenderen:

 • Er wordt alleen 1 op 1 gedoken: 1 instructeur op 1 cursist per avond, tenzij de buddycursist ook een partner is of tot het zelfde huishouden behoort zodat men in de dagelijkse praktijk ook al binnen 1,5 meter van elkaar zijn.

 • Jouw en onze veiligheid: Onze instructeurs hebben van de NOB een overzicht gekregen, waarin alle oefeningen vermeld staan en hoe we daarbij veilig te werk kunnen gaan tijdens COVID-19.
  Onze instructeurs delen deze informatie met de cursist tijdens de uitleg voorafgaand aan elke duik. Desalniettemin bestaat een reële mogelijkheid dat de instructeurs binnen 1,5 meter bij de cursist in de buurt (moeten) komen. Indien hier bezwaren tegen zijn, kan de cursist besluiten om bijvoorbeeld een gezinslid/partner mee te nemen om te helpen bij het aan- en uitkleden.

  Let op! Wanneer de cursist, of de instructeur in moet grijpen om gevaarlijke (levensbedreigende)situaties te voorkomen of op te lossen, verplichten we de cursist en onszelf om dit te doen ongeacht alle veiligheidsmaatregelen m.b.t. COVID-19. Is cursist hiertoe niet bereid, dan geeft de cursist zich niet op om te duiken.

 • Medische keuring. Is de duiker in bezit van een medische keuring, maar is deze inmiddels verlopen? De NOB verlengt alle medische keuring tot 1 september 2020 op voorwaarde dat de duiker zichzelf goed voelt.
  Wanneer je als (beginnende) duiker nog nooit een medische keuring hebt ondergaan, dan mag er niet gedoken worden in het buitenwater. Mocht er een keuringsarts zijn die toch wil keuren, dan kan overwogen worden om daar gebruik van te maken.

 • Verkouden, koorts en/of slecht te pas? Je mag van onze instructeurs verwachten dat zij zich goed voelen wanneer ze met een cursist gaan duiken. Dit verwachten onze instructeurs ook van de cursist.
  Heb je wel klachten, duik niet en neem de voorzorgsmaatregelen die de overheid stelt.

Interesse om te starten met de buitenwaterduiken?
Laat het ons weten door te reageren op deze mail of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen we je inplannen met een instructeur of trainer.

De trainingscommissie
 


27 mei 2020

Afgelopen maandag hebben wij voor het eerst weer 'live' met alle bestuursleden vergaderd in het clubgebouw.
Leuk om elkaar weer eens te zien op weliswaar de veilige 1,5 meter afstand.

Het zwembad
In de krant was er afgelopen jaar al het een en ander over te lezen. Komt er een nieuw zwembad en waar komt deze?
Het antwoord is ja er komt een nieuw zwembad en deze zal worden gebouwd op dezelfde locatie aan de Sluiskade Noordzijde.
Als gebruiker van het bad zijn wij afgelopen week uitgenodigd om ook onze wensen door te spreken met de gemeente. Het bestuur heeft besloten om voor deze overlegsessies een mandaat te geven aan onze trainingscommissie. Zij zijn per slot van rekening de mensen die representatief zijn voor onze trainingen en opleidingen en daarnaast precies weten wat we nodig hebben. Uiteraard houden zij ons ook als bestuur goed op de hoogte. Binnenkort een concreet verslag over de vorderingen m.b.t. het nieuwe zwembad.

Het clubgebouw
Helaas heeft de versoepeling voor de horeca per 1 juni geen gunstige invloed op bijeenkomsten in ons clubgebouw.
Sportkantines, waaronder dus ook ons clubgebouw en terras, vallen niet onder horeca en blijven tot 1 september gesloten. De overheid overweegt ook een versoepeling voor sportkantines, maar tot nadere orde houden wij ons aan 1 september.

Flessen vullen
Het clubgebouw is inmiddels goed ingericht op het veilig kunnen vullen van duikflessen. Er is al een mooi protocol en een goed begin gemaakt met een vulrooster zodat de eerste vuldiensten gedekt zijn. Het bestuur geeft de complimenten aan het materiaal team en haar vulteam die hier zo adequaat op hebben geanticipeerd! Vullers die zich nog niet ingeschreven hebben, helpen jullie ook mee door een vuldienst te draaien?

De Algemene Leden Vergadering (ALV)
Wij hebben de ALV vastgesteld op woensdag 21 oktober om 19.30 uur in ons clubgebouw. Vooralsnog gaan wij er van uit dat wij nog steeds rekening moeten houden met 1,5 meter afstand tot elkaar. Wij denken dat ons clubgebouw hier goed op in te richten is, desalniettemin zullen we kort vóór de ALV een inventarisatie gaan doen wie aanwezig is, zodat we ons goed op dit aantal aan kunnen passen.
De commissies en teams zijn inmiddels gevraagd om jaarverslagen aan te leveren. Binnenkort ontvangen jullie de ALV aankondiging en concept vergader agenda formeel per mail. Heb je punten? Lever ze aan!

Bestuursvacatures
Dit jaar zullen er 2 bestuursleden af gaan treden. Hiervoor zoeken wij 2 vervangers.
Aangezien bestuursfuncties niet in beton gegoten zijn, stel je jezelf dus beschikbaar als bestuurslid. Hierna zal binnen het bestuur besproken worden wie, welke functie gaat vervullen.
Het bestuur werkt informeel en vergaderd doorgaans 4x per jaar. Daarnaast wordt mail en de bestuurs WhatsApp groep gebruikt om snel zaken onderling af te stemmen. Lijkt het je leuk om onderdeel uit te maken van het bestuur van onze vereniging? Geef dan je interesse aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of informeer bij één van de bestuursleden!

Tot zover onze bestuursupdate.

Blijf gezond en tot de volgende update

Het bestuur
 


9 mei 2020

Zoals velen van jullie al uit de laatste persconferentie hebben vernomen, vindt er een versoepeling plaats van de Corona-maatregelen. De versoepeling brengt ook goed nieuws voor de duiksport.

In goed overleg met de trainingscommissie, informeren we jullie graag over de mogelijkheden die we binnenkort hebben.
Ook zouden we jullie nog informeren over de status van het Zeelandweekend. Hierover ook meer in deze update.


Protocol verantwoord onderwatersport in de 1,5m samenleving
De NOB heeft in samenwerking met PADI een protocol opgesteld genaamd: ‘Verantwoord onderwatersport in de 1,5m samenleving’ Dit protocol stelt onze vereniging in staat om duikactiviteiten en opleidingen weer voorzichtig op te starten. HIER vinden jullie dit protocol. Graag geven we hier een korte samenvatting;

Recreatief duiken vanaf 11 mei
Recreatief duiken met maximaal twee personen (een buddypaar) in eigen omgeving en met aangepaste procedures is toegestaan;
Er worden dus nog steeds geen verenigingsduiken gepland en je duikt dus buiten de vereniging om. Je kunt zelf -als gebrevetteerde duiker- contact opnemen met een andere gebrevetteerde duiker en een duikstek bezoeken.

Bij welke duikstekken kan ik duiken?
De TC heeft contact gehad met de beheerders van 't Grasbroek en Bussloo. (klik op de duikstekken voor de bevestigingsmails)
Duiken is toegestaan en zij hebben op dit moment geen eigen veiligheidsvoorschriften anders dan de overheid.
Speicherbecken (Lingen) is sinds deze week ook weer geopend, maar vergeet niet dat het betreden van Duitsland met toeristische redenen niet is toegestaan. Probeer duiken zo dicht mogelijk bij de deur te houden!

Hoe gaat het omkleden bij de duikstek in zijn werk?
Kleed je om bij je eigen auto, waarbij de omkleed ruimte tot de volgende persoon minimaal 1,5 meter moet zijn. Let hier dus op bij het parkeren. (Zie ook het protocol: pagina 12)
Is er voldoende parkeergelegenheid, maar te druk bij (het) in- en uit het water punt(en). Wacht tot het rustiger is, geef elkaar voldoende ruimte of overweeg om ergens anders te gaan duiken. Voorkom ten alle tijde groepsvorming.

Hoe voer ik een buddycheck uit?
Probeer in alle gevallen 1,5 meter afstand te houden. Help je buddy door zelf je materiaal duidelijk te laten zien en hoe de werking daarvan is. Probeer eventueel ook zelf te zoeken naar een veilige oplossing, eventueel met masker op en ademautomaat in.

Opleidingen
Het opleiden is ook vanaf 11 mei weer toegestaan, maar hierop is een speciaal protocol voor instructeurs van toepassing.
Cursisten worden hier door onze trainingscommissie van in kennis gesteld per mail.

Beperk je tot het omkleden en duiken
Probeer je bezoek aan een duikstek te beperken tot omkleden, duiken, omkleden.
Hoe gezellig het ook is om elkaar sinds lange tijd niet meer gezien te hebben, gun andere bezoekers ook voldoende ruimte en voorkom groepsvorming!

Vullen van flessen
Het vullen van flessen is mogelijk bij het clubgebouw. We proberen 1x per week 1 iemand van het vul team aan te wijzen als verantwoordelijk vulpersoon.
Hierover volgt informatie van ons materiaal team per mail en/of groepsapp.

De vuller zal door de vereniging voorzien worden van beschermingsmiddelen zoals wegwerp handschoenen en desinfectiemiddel. (Zie ook het protocol: pagina 12)
Het inleverpunt voor flessen zal duidelijk gemarkeerd worden met tape op de vloer vóór de vul ruimte. Voor de veiligheid van jou en de vuller, is het niet toegestaan om zelf je fles(sen) in de vulruimte plaatsen.
De grote deuren aan de terraszijde zullen gebruikt worden als ingang, de deur bij de garderobe zal gaan fungeren als uitgang. Bij de ingang wordt desinfectiemiddel geplaatst.

Tijdens het vullen is het niet toegestaan om gebruik te maken van de overige ruimte en spullen in het clubgebouw zoals bijvoorbeeld bar, krukken, stoelen of bankstel. Wacht buiten.
We willen je vragen geen gebruik te maken van het toilet. Bij dringende noodzaak kan het toillet gebruikt worden, maar let hierbij op dat maximaal 1 persoon per keer zich in de toiletruimte bevind.

Het Zeelandweekend
Het bestuur heeft samen met de trainingscommissie besloten het Zeelandweekend te cancellen. Aangezien wij huisjes hebben gereserveerd van 8 personen, is het vrijwel onmogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
Deelnemers die zich opgegeven hebben krijgen geen factuur en hoeven verder zelf geen actie meer te ondernemen.

Landal heeft aangegeven dat we het bedrag dat betaald is, als een tegoed (in de vorm van een voucher) krijgen.
Deze voucher kunnen we binnen een jaar besteden bij hetzelfde park. Wanneer dit bedrag niet volledig of niet binnen een jaar besteedt wordt dan betalen ze het resterende bedrag terug.
Kortom zodra er betere tijden aanbreken, zullen we opnieuw gaan inventariseren wie er mee wil zodat we hierna opnieuw huisjes kunnen reserveren.

Vanaf 1 juni
Het bestuur gaat in de aankomende periode bekijken hoe de versoepeling zich verder ontwikkelt en zal een beslissing gaan nemen of vanaf 1 juni het clubgebouw ook weer open kan en in welke vorm dit zal zijn.
Hierover spoedig meer.

Een grote update dit keer, maar wel 1 met (duik)perspectief!
Blijf gezond en houd je aan de veiligheidsmaatregelen van de overheid en de NOB!

Het bestuur


22 april 2020

Hier zijn we weer met een update.
Uit de duidelijke persconferentie van gisterenavond, is gebleken dat alle maatregelen m.b.t. het Coronavirus verlengd zijn tot 20 mei.
Vanzelfsprekend volgen wij deze maatregelen op. Clubgebouw-, evenement- en opleidingsactiviteiten blijven geannuleerd.

Duiken
Het bestuur heeft afgelopen week gezien dat er leden zijn geweest, die zich in de Whatsappgroep afvroegen of er toch gewoon gedoken kan worden.
Wij begrijpen dat een lekkere duik -en vooral met dit weer- een zeer welkome afleiding is op dit moment. Toch willen we een ieder nogmaals benadrukken om dit niet te doen!
Tip: Misschien is dit het moment op je duikapparatuur een service beurt te laten geven. Je steunt hiermee misschien ook nog eens het (lokale) servicepunt in deze tijd.

Zeeland (12 t/m 15 juni)
Het Zeelandweekend kruipt langzaam dichterbij. Gaat dit wel door? Kan ik annuleren of kan dit verplaatst worden?
Diverse vragen hebben wij al gehad. Wij hebben deze vragen doorgezet naar onze trainingscommissie.
Zij hebben laten weten begin volgende week een online vergadering te beleggen, waarbij het Zeelandweekend op de agenda staat.
Wij, al dan niet, samen met de TC informeren jullie hierna spoedig!

Opleidingen

Theorielessen ster en specialisatie opleidingen.
Er lopen nog diverse ster (1*, 2* en 3*) en specialisatie opleidingen waarvan de theorie nog niet is afgerond.
Cursisten vragen zich af, of dit online gevolgd kan gaan worden.
Aangezien dit het werkgebied is van onze trainingscommissie hebben wij hen eveneens gevraagd dit punt op de vergaderagenda te zetten. Cursisten horen van de trainingscommissie meer.

Specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd
Inmiddels kunnen we jullie melden dat 5 Aragostianen deel hebben genomen aan de online specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd. Wekelijks is er op de dinsdagavond een online college van NOB docent en bioloog Rob Kool.
Gisteravond was het tweede college. Hierna volgen er nog 2 colleges en in de tussentijd moeten de cursisten huiswerk maken. Ter afsluiting moet de cursist, na de Corona-crisis, een bezoek brengen aan groot aquarium en daarvan een verslag maken. Helaas zat deze specialisatie al snel vol, waardoor vele leden van onze vereniging ook teleur werden gesteld.
Maar niet lang getreurd! Onder onze deelnemende leden, is een instructeur die ook de specialisatie zelf mag (door)geven en af mag tekenen, nadat hij de les zelf heeft afgerond. Ook hierover later meer van onze trainingscommissie.

Leuke initiatieven
Enkele leden binnen onze vereniging hebben leuke ideeën geopperd om online (bijvoorbeeld via whatsapp) een soort muziekquiz te organiseren.
Leden kunnen kosteloos meedoen en punten proberen te scoren. Misschien doet zelfs het Bar Team een duit in het zakje voor een leuk of lekker prijsje voor de winnaars.
Meer info en hoe je mee kunt doen, volgt spoedig. Wij juichen dit soort initiatieven van harte toe!

Houd moed!
Stay safe en houd moed we zijn op de goede weg!
Hopelijk kunnen we spoedig na 20 mei weer vorm gaan geven aan diverse clubgebouwbijeenkomsten en evenementen.

Het bestuur.


31 maart 2020


Vanavond heeft de Rijksoverheid besloten dat alle coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april 2020
Voor wat betreft onze eerdere berichtgeving verandert hiermee weinig aan ons laatste standpunt. Clubhuis- en opleidingsactiviteiten blijven opgeschort.

Wel hebben wij vragen van leden gehad over de toekomstig geplande activiteiten en hoe we daar mee om gaan.
Hierover kunnen wij alvast het volgende aangeven;

De buitenwaterduiken
Deze zouden starten vanaf eind april . De clubduiken worden nog niet gepland en zullen dus ook niet gehouden worden.
Wij raden duikers af om op persoonlijke titel te gaan duiken. Graag verwijzen naar het standpunt van de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde.
Leden die toch besluiten om te gaan duiken, doen dit op eigen risico en nadrukkelijk niet in verenigingsverband.

De Algemene Leden Vergadering
In mei wordt doorgaans onze ALV gepland. De vergadering wordt tot nader orde opgeschort.
Onze secretaris zal wel de diverse teams en commissies gaan vragen om jaarverslagen aan te leveren. Is een team- of commissielid niet in staat om een jaarverslag te maken zonder daarvoor fysiek contact te hebben met team- of commissieleden dan hebben we daar natuurlijk alle begrip voor.
Het bestuur heeft geen spoedeisende vergaderpunten die op korte termijn besproken moeten worden met alle leden. Mochten leden wel spoedeisende punten hebben, dan horen we dat uiteraard graag zo spoedig mogelijk. Bij voorkeur op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Zeelandweekend
Het Zeelandweekend staat gepland in het weekend van 12 t/m 15 juni.
Op dit moment blijven we nog in afwachtende fase en kan er dus nog niets worden gezegd over het wel of niet doorgaan van het zeelandweekend in juni.
Onze trainingscommissie is door ons gevraagd om een vinger aan de pols te houden en bij eventuele updates de deelnemers direct te voorzien van informatie.

Het bestuur.


24 maart 2020


Wij volgen strikt de nieuwe richtlijnen van de overheid om besmetting met het Corona virus te voorkomen. Dus ook wij annuleren alle clubgebouw- en opleidingsactiviteiten voorlopig voor onbepaalde tijd. Als de beperkingen door de Rijksoverheid versoepeld worden zullen we eerst als bestuur een eigen afweging maken of we deze versoepeling ook overnemen.
Let op jezelf en blijf gezond.

Alsjeblieft houd je aan de regels. Ze zijn er niet alleen om jou maar vooral om anderen te beschermen tegen dit onheil.

Het bestuur.


15 maart 2020


Als er ontwikkelingen zijn zouden we onze leden nader informeren.
In navolging van de laatste berichten van het RIVM/Rijksoverheid heeft het bestuur besloten tot 6 april alle trainingsactiviteiten te stoppen en het clubgebouw te sluiten.

Het bestuur.


13 maart 2020

In het bestuur is besproken welke, en of we maatregelen moeten nemen tegen besmetting met het corona virus. Ons advies aan de leden is om zich strikt te houden aan de landelijke richtlijnen van het RIVM/Rijksoverheid.
Er vanuitgaande dat een ieder deze regels strikt naleeft zien wij geen verdere toevoeging aan de bestrijding door trainingen af te lasten of het clubgebouw te sluiten. Mocht er een verandering komen in de situatie dan zullen we dit besluit heroverwegen en laten we dit direct aan onze leden weten.

Ieder lid is natuurlijk vrij om over dit onderwerp een eigen persoonlijk standpunt in te nemen.

Het bestuur.

Post- / bezoekadres

Badweg 24
7604 PN  Almelo
 
Routebeschrijving

clubgebouw osv aragosta

Contact

E: info@aragosta.nl
Tel. & WA: 06 - 81 16 79 77

IBAN: NL31 INGB 0004484354
BIC: INGNL2A
KvK: 40075500
NOB: 221

Index | Cookies | Disclaimer

Het is vandaag donderdag 28 september in het jaar 2023. - Onderwaterportvereniging Aragosta