duikreis kroatie2017 01
V.l.n.r.: Jan Westerink, Gea Westerink, Sylvia Bruggenwirth, Frans Bruggenwirth, Michel Braakman, Karel Hanse, Edmund Woolderink, Gerrit ter Hoek. Foto gemaakt door Gerrie ter Hoek.

Op 6 mei  zijn 4 Galathea- en 5 Aragosta leden op duikreis geweest naar het Dalmatische eiland Brač (Kroatië). Vanuit Bol, een stad gelegen aan de zuidkant van het eiland, maakten we mooie bootduiken, op diverse plekken in de Adriatische Zee.

De heenreis een vakantie op zich!

duikreis kroatie2017 02We vertrokken vanaf Schiphol naar Split. Het prachtige heldere weer boven Kroatië gaf vanuit het vliegtuig een goede blik op het zonovergoten land Kroatië. In Split aangekomen konden we in de taxi stappen op weg naar de haven in Split.
De rit verliep door het prachtige Split met verschillend bezienswaardigheden en prachtige natuur.  Eenmaal aangekomen bij de haven was het tijd voor de lunch. Het was immers nog een uurtje wachten op de veerboot die ons naar het eiland Brač zou brengen. Een welkome onderbreking want we hadden honger als een paard! Op een terrasje lekker in zon, vonden we een mooi plekje. De koffers bij elkaar, Kuna’s tappen en op naar het eettentje.
Na de overheerlijke broodjes Kroatische hamburgers was het zo goed als bijna tijd om ons richting de boot te begeven.

 

Een warm welkom bij Villa Anna.

duikreis kroatie2017 03Aangekomen bij het onderkomen werden we verwelkomd door de hartelijke familie Eterović. Nadat iedereen van een kamer was voorzien, was het tijd voor een echte Kroatische welkomstborrel met wijn en heerlijke hapjes. De vakantie is nu echt begonnen!

Leuk detail is, dat het onderkomen in volledig beheer van de familie Eterović is. De broers Pero en Marin doen samen met hun vrouwen hun uiterste best om het je aan niets te laten ontbreken. Het motto bij villa Anna is dan ook: Come as guests, leave as friends. Niets is minder waar!

 

Apparatuur naar de duikschool

duikreis kroatie2017 05Na de borrel was het tijd om de apparatuur alvast naar de duikschool te brengen en de duikplanning voor deze vakantie door te spreken.
Pero en Marin brachten ons naar de duikschool, dat ongeveer 10 minuten rijden vanaf Villa Anna was. Ook bij de duikschool een warm welkom door Cezar en Damir. Het vervelende is dat Kroaten altijd beginnen met een welkomstborrel, dus wij offerden ons maar weer op. Onder het genot van een zelf gemaakte stevige borrel werden de intake formulieren getekend en de diverse duikstekken besproken.

De volgende morgen stond om half 10 de eerste duik gepland.

 

Informatie over duikschool & verblijf

-    Big Blue Diving - http://big-blue-diving.hr/
-    Villa Anna - http://villa-ana-bol.com/en/home/

Post- / bezoekadres

Badweg 24
7604 PN  Almelo
 
Routebeschrijving

clubgebouw osv aragosta

Contact

E: info@aragosta.nl
T: 06 - 14 15 03 74 (secretariaat)
WA: 06 - 23 94 57 10 (WhatsApp)

IBAN: NL31 INGB 0004484354
BIC: INGNL2A
KvK: 40075500
NOB: 221

Index | Cookies | Disclaimer

Het is vandaag woensdag 18 mei in het jaar 2022. - Onderwaterportvereniging Aragosta