golfballen zoeken  logo gc weleveld

JULI 2016 | Op vrijdag 15 juli hebben 9 duikers van Aragosta, golfballen gezocht bij Golfclub Weleveld in Zenderen. Binnen 1,5 uur werden er enkele honderden golfballen boven water gehaald.

vijver weleveld1   vrijver weleveld2

Een bijzondere avond voor onze duikers was het zeker, want Golfclub Weleveld stelde ons de vraag of wij hen konden helpen met het opduiken van diverse omkleden autogolfballen in één van de vijvers van de golfclub. Aangezien er op de baan overwegend met zware ballen wordt geslagen en er al enige tijd niet meer was gedoken, moesten er veel golfballen op de bodem liggen.

 

 

 

 

Besloten werd om de vrijdag duikavond om te dopen tot golfbal zoek avond. In plaats van om 19.00 uur bij een metersdiepe duikstek te staan, stonden de duikers dit keer bij een vijver van maximaal 2 meter diep. Na een kopje koffie en een korte uitleg van de voorzitter Bé Wes konden onze duikers om gaan kleden en te water.


duikers te water

Het zicht in de bewuste vijver was slecht zodat de zoekactie hoofdzakelijk op de tast moest worden uitgevoerd. Veel onderwater begroeiing bemoeilijkte de golfballen mandzoekactie nog eens extra, maar onze duikers lieten zicht niet zomaar uit het veld (van de golfbaan) slaan. Na een goed 1,5 uur duiken, enkele volle manden met golfballen en een nagenoeg lege duikfles, kijken de duikers terug om een geslaagde zoekactie.

 

 

 

Alle ballen zijn nog niet uit de vijver en natuurlijk worden er ook nog wel een aantal ballen weer in geslagen, aldus organisator Gerhard Sloet. In het najaar komen we dus graag nog een keer terug voor een nieuwe zoekactie.

golfkar

Publicatie: juli, 2016

Post- / bezoekadres

Badweg 24
7604 PN  Almelo
 
Routebeschrijving

underwaterhouse

Contact

E: info@aragosta.nl
T: 06 - 10 50 98 75

IBAN: NL31 INGB 0004484354
BIC: INGNL2A
KvK: 40075500
NOB: 221

Index | Cookies | Disclaimer

Het is vandaag dinsdag 23 januarie in het jaar 2018. - Onderwaterportvereniging Aragosta