Lijkt het zoeken en bergen van voorwerpen je niet iets voor een sportduiker? Toch wel! Iedere duiker komt namelijk wel eens iets tegen dat hij naar boven zou willen brengen. Daarnaast heb je misschien wel eens te maken gehad met een duiker die bij het te water gaan zijn bril of vinnen verloor: zoiets kan opgevolgd door een wilde zoekactie, waarna niemand meer iets ziet en het voorwerp voor altijd verloren blijft. Het leren van effectieve zoek- en bergingsmethoden is dus iets dat goed van pas kan komen!

Wat ga je leren?

Je leert hoe je zelfstandig een zoekactie voorbereidt en uitvoert. Ook leer je hoe je hier meerdere duikers bij betrekt. Ook leer je hoe je een voorwerp met een hefballon vanaf de bodem kunt bergen.
 

Het cursusprogramma

De specialisatie bestaat uit twee delen, als eerste leer je zoeken onder water. Je volgt een theoriegedeelte, waarna je de praktijk op het droge oefent. Het tweede deel bestaat uit het bergen. Ook hier krijg je eerst theorie, waarna je de bergingsmethode op het droge oefent. In totaal neemt deze specialisatie ongeveer een dagdeel in beslag.
 

Het ingangsniveau voor de specialisatie Zoeken & Bergen

Je bent minimaal in het bezit van een 2*-duikbrevet
(of Advanced Open Water Diver brevet van een andere duikorganisatie)
 

Onze beschikbare instructeurs bij de specialisatie Zoeken & Bergen

Coen Sloet
Michel Braakman

Post- / bezoekadres

Badweg 24
7604 PN  Almelo
 
Routebeschrijving

clubgebouw osv aragosta

Contact

E: info@aragosta.nl
T: 06 - 14 15 03 74 (secretariaat)
WA: 06 - 23 94 57 10 (WhatsApp)

IBAN: NL31 INGB 0004484354
BIC: INGNL2A
KvK: 40075500
NOB: 221

Index | Cookies | Disclaimer

Het is vandaag dinsdag 2 maart in het jaar 2021. - Onderwaterportvereniging Aragosta