siebe in duikpak

 

Zelf gooit Siebe het op zijn leeftijd, maar daar kunnen wij ons als trainingscommissie leden lastig mee verenigen.  Leeftijd is per slot van rekening maar een getal, zeker in het geval van Siebe. Deze week liet onze Siebe aan de NOB weten dat hij af ziet van de NOB instructeurs bijscholing en dat hij daarmee dus zijn NOB instructeurslicentie niet meer verlengd.

Wie Siebe kent, omschrijft hem als een sportieve-, ondernemende- en gepassioneerde man. De vertegenwoordigersrol voor de duiksport bij Aragosta is Siebe op het lijf geschreven.
Eerst zag het er naar uit dat Siebe vol goede moed aan de instructeursbijscholing zou deelnemen, toch zag Siebe er vanaf.
Veel van mijn instructeurstaken heb ik een poos geleden al overgelaten aan de jongere generatie.
Ik ben 75 en vind het nu toch wel welletjes’ luidde een deel van zijn betoog aan de NOB.
Een goed verstaander weet dat aan deze ogenschijnlijke korte zin een moeilijke en weloverwogen beslissing ten grondslag ligt.

 
 
Instructeursdiploma's & brevetten

Op 21 februari 1987 haalde Siebe zijn eerste instructeursbrevet bij de NOB, toendertijd beter bekend als diploma. Een bijzonder diploma dat inmiddels al enige tijd niet meer bestaat genaamd: 'NOB Instructeur Snorkelduiken' (afbeelding 1)

instructeur snorkelduiken   instructeur sportduiken  instructeur 1* 

Niet lang daarna, op 13 december 1988, haalde Siebe ook het NOB diploma 'Instructeur Sportduiken' (Afbeelding 2)

Jaren, en veel door Siebe opgeleide duikers, verder schoolde Siebe op 30 november 1996 bij naar NOB 1* instructeur en later ook naar NOB 2* instructeur (Afbeelding 3)

Achteraf gezien vragen wij ons nog wel eens af waar hij al die tijd en energie vandaan haalde. Siebe had namelijk een baan als ambulance verpleegkundige, was voorzitter van Aragosta, gaf snorkellessen, assisteerde bij diverse duikopleidingen, maar moest sinds het instructeursbrevet ook complete duikopleidingen gaan organiseren.

 

Luxe positiesiebe reanimatie instructeur

Met Siebe verkeren wij al sinds jaar en dag in een luxe positie, waar het duikmedische hulpverlening betreft. Zoals wij al eerder aankondigden was Siebe tot zijn pensionering werkzaam als ambulance- maar daarvoor ook als anesthesist en verpleegkundige. Kortom met zo’n geschiedenis kon het bijna niet anders dan dat het medische deel in de duiksport zijn stokpaardje zou worden.
Vrijwel alle medische gevaren en symptomen in de duiksport kent Siebe uit zijn hoofd. Voor de beginnende duiker is het soms niet altijd even prettig om de gevaren te leren kennen. Toch weet Siebe op uiterst professionele en soms ook humoristische wijze de cursisten te voorzien van de meest up-to-date kennis bij het verlenen van eerste hulp.

 

 

 

 

siebe duik instructeur

Aan de zijlijn nog steeds actief!

De instucteurslicentie mag dan verlopen zijn, de knowhow uit de praktijk gaat nooit verloren. Gelukkig mogen wij daar nog lang een beroep op blijven doen, ook op zijn uitgebreide kennis als reanimatie instructeur.

 
Wij maken een diepe buiging voor onze Siebe en danken hem hartelijk voor zijn fantastische inzet.
We kennen je, vervelen doe jij je nooit! Dus veel plezier met je vriendin, reizen, pianospelen, reanimatielessen geven, musea & concerten bezoeken, fietsen, wandelen, sportvliegen, enz, enz, enz, enz...

Je buddies van de trainingscommissie!

Publicatie: oktober, 2017

Post- / bezoekadres

Badweg 24
7604 PN  Almelo
 
Routebeschrijving

clubgebouw osv aragosta

Contact

E: info@aragosta.nl
T: 06 - 10 50 98 75

IBAN: NL31 INGB 0004484354
BIC: INGNL2A
KvK: 40075500
NOB: 221

Index | Cookies | Disclaimer

Het is vandaag zaterdag 17 november in het jaar 2018. - Onderwaterportvereniging Aragosta